به گزارش راهبرد معاصر؛ مهرداد روانشاد افزود: ویروسهای تنفسی همچون آنفلوآنزا و کرونا علاوه بر بینی و دهان از طریق چشم نیز وارد بدن میشوند. علت این امر ترشح قطرات اشک از چشم است که از طریق مجرای تنفسی وارد حلق میشود.
وی اضافه کرد: بنابراین هر ویروس یا عامل آلودهکننده در صورت ورود به چشم به دلیل این شست و شوی طبیعی، سبب حمل ویروس و انتقال به درون دستگاه تنفسی خواهد شد.
روانشاد تاکید کرد: یکی از مهمترین راههای انتقال ویروس کرونا تماس دست آلوده به چشم است، انسان به طور ناخودآگاه طی ۲۴ ساعات شبانهروز صورت خود را لمس کرده و این امر میتواند سبب انتقال آلودگی به چشم، بینی یا دهان شود. بنابراین به منظور جلوگیری از آلودگی باید از تماس دست آلوده با چشم پرهیز کرد.
روانشاد گفت: استفاده از عینکهای محافظ یا حفاظ صورت نیز میتواند مانع از انتقال ویروس به چشم شود. همچنین شست وشو با آب به ویژه آب گرم طی ساعات شبانهروز موثر بوده و میتواند اجسام آلوده یا عوامل بیماریزا را از چشم خارج کند.
آیا ویروس کرونا از طریق گوش منتقل میشود؟
این استاد دانشگاه درباره انتقال این ویروس از طریق گوش نیز گفت: انتقال ویروس کرونا اما از طریق گوش تقریبا نزدیک به صفر است.
روانشاد در مورد تاثیر آب نمک در پیشگیری از انتقال ویروس افزود: تاثیر آب نمک بر جلوگیری از این بیماری فعلا با شواهد علمی اثبات نشده است، بنابراین رد یا تایید قطعی این نظریه نیز در حال حاضر علمی نخواهد بود. میوهجات و سبزیجات نیز با آب نمک ضدعفونی نمیشوند؛ در واقع آب نمک عوامل ویروسی را نمیکشد، اما این شست وشو میتواند آلودگی را شسته و همچنین عوامل انگلی را پاک کند.
به گفته این مدرس، عموما عوامل انگلی البته نه ویروسی، از طریق میوه و سبزیجات منتقل میشوند و عوامل ویروسی صرفا از نوع هپاتیت ای که با اختلالات گوارشی همراه است، در فصل تابستان منتقل میشود.
روانشاد اضافه کرد: شست وشوی دستها با مواد شیمیایی مثل صابون نیز ویروس کرونا را از بین نمیبرد اما آلودگیها را میشوید. علت طی کردن زمان مناسب مثلا ۲۰ تا ۳۰ ثانیه برای شستن دستها در دوران کرونا نیز به این دلیل است. با این وجود اما شست وشو با آب گرم، مرطوب نگه داشتن حلق و دهان میتواند تاثیرگذار باشد بویژه که آب نمک عفونت باکتریایی را نیز از بین خواهد برد.
استاد دانشکده علوم پزشکی تربیت مدرس اضافه کرد: برای شست وشوی سبزی و میوهجات هم باید از مواد ضدعفونی کننده سبزیجات استفاده شود که برای ماده خوراکی آن فاقد اثرات سوء بوده و عوامل آلودهکننده را هم از بین خواهد برد.
منبع: ایرنا